مقالات

خصوصیات ساطور خوب

همان طور که از نام “دسته اول” هم پیداست، از این نوع ساطور ها فقط برای برش انواع گوشت و سبزی استفاده می شود. ممکن است سوال کنید، که یعنی امکان استفاده از این نوع ساطور ها برای ضربه زدن به استخوان نیست؟، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله، از این نوع ساطور ها نمی توان برای ضربه زدن به استخوان استفاده نمود، چرا؟، چون لبه آن ها فوق العاده تیز و برنده است (نازک ساخته می شود) و در صورت ضربه زدن به جسم سخت (مانند استخوان) ساطور دچار اعوجاج شده و آسیب می بیند.

در مقابل، ساطور های استخوان وجود دارند، که به صورت مخصوص برای ضربه زدن به استخوان طراحی شده اند و با استفاده از آن ها می توانید به سادگی، حتی سخت ترین استخوان ها را به دو نیم تقسیم کنید. در این قسمت بهتر است به این نکته اشاره کنیم، که لبه این نوع ساطور ها نسبت به دسته قبل، ضخیم تر ساخته می شود و تیغه آن ها کمی کند است.

بنابراین اگر به هنگام تمیز کردن گوشت های دارای استخوان در آشپزخانه به مشکل می خورید ویا از شکل معمولی چاقو ی آشپزخانه خود خسته شده اید و دوست دارید تا با یک چاقوی متمایز و خاص تر آشپزی کنید، شما نیاز به تهیه کردن ساطور دارید، که در ادامه نکات خرید آن را برای شما شرح می دهیم.

یکی از اولین نکاتی که باید به هنگام خرید یک ساطور آشپزخانه خوب به آن توجه کنید، جنس و همین طور ضخامت تیغه محصول است، به طور کلی، اگر ساطوری که تهیه می کنید برای برش است و نمی خواهید از آن برای ضربه زدن به استخوان استفاده کنید، ضخامت ۳تا۴ میلی متر ایده آل خواهد بود. این در حالی است که برای ساطور های استخوان، بهتر است از ضخامت های ۵تا۷ میلی متر استفاده کنید.

ممکن است سوال کنید، که بهترین فلز برای ساخت تیغه ساطور آشپزخانه چیست؟، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بهترین فلز، یک نوع خاص از فولاد ویا استیل نیست، اما به طور کلی باید به این نکته اشاره کنیم، که فولاد در برابر رطوبت و آب مقاومت کمی دارد و به سرعت دچار زنگ زدگی می شود، این در حالی است، که استیل مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی داشته به این راحتی ها سیاه نمی شود (البته در صورت نگه داری صحیح از فولاد و خشک کردن تیغه پس از هر بار استفاده، آن نیز زنگ نخواهد زد).

حال که تفاوت کلی فولاد و استیل را دانستید، می توانید بسته به سلیقه خود، از بین آن ها در هنگام خرید، انتخاب کنید. البته بهتر است به این نکته هم توجه داشته باشید که استیل در مقایسه با فولاد گران تر است و تفاوت قیمتی آن ها در حدود ۲ برابر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *